Duyurular
İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE KIRTASİYE YARDIMI.. Derneğimiz Ladikli ihtiyaç sahibi öğr..
ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE..!Transkriplerini derneğimize ulaştırmayan öğre..
Burs Başvuru Formuburs başvuru formu için döküman i..
Burs Başvuru Formuburs başvuru sormu için döküman i..
İLANLADİK AHMET HÜDAİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ A..
DERNEĞİMİZDEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA YARDIMI..Derneğimiz İhtiyaç sahibi ailelere yaklaşık..
Torunu Ahmet Hüdai(k.s.) Hz.'ni anlattı..Ahmet Hüdai(k.s.) Hz.'ni torunu anlattı. Lad..
ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU !Derneğimizden burs almakta olan öğrencilerimi..
DERNEĞİMİZDEN ÖĞRENCİLERİMİZE KIRTASİYE YARDIMI..Derneğimiz ilk ve orta öğretimde eğitim g&oum..
HAYIRSEVERLERİN DİKKATİNE..!  LADİK Lİ AHMET HÜDAİ ANADOLU İMAM HATİ..
KİTABIMIZ ÇIKTI..!LADİK Lİ AHMET HÜDAİ HZ. LERİNİN HAYATINI ANL..
LADİK Lİ AHMET HÜDAİ HAZRETLERİ ANMA PROGRAMILADİK Lİ AHMET HÜDAİ HAZRETLERİ ANMA PROGRAMI..

Ekonomik Durum

• Sebze ve Meyvecilik: Kasabadaki sebze ve meyve üretimi kasabalının ihtiyacını karşılamaya yönelik bahçe üretimidir. Son yıllarda özellikle kiraz, elma, armut meyve fidanı üretimi konusunda önemli ilerlemeler sağlamış yılda onbinlerce fidanı diğer illere ihraç eden fidanlıklar kurulmuştur.

• Tahıllar: Halıcılığın ilerlemesi ile çevre köylerden alınan tarlalar ile halkın tarlaları artmıştır. Tanm modem tanm araçları ile yapılmaktadır. En çok üretilen tarım ürünleri; buğday, arpa, çavdar ve yulafın yanında özellikle devlet teşvikleri ile yem bitkisi olan fiğ ekimi yapılmaktadır.

• Hayvancılık: Bölge genelinde Modern büyükbaş hayvancılığın yapıldığı ender beldelerdendir. İlçe genelindeki toplam büyük baş hayvan sayısının yarıdan fazlası bu beldede bulunmakta, yine ilçe genelide elde edilen sütün çoğu bu beldeden elde edilir. Günlük süt üretimi 30 tondan fazladır. Beldede bulunan süt kooperatifi ve özel süt toplama şirketleri toplanan sütü büyük süt fabrikalarına ulaştırmaktadır. Yine bölgede özel sektöre ait et kesim, işleme ve saklama tesisi bulunmaktadır.

• Halıcılık: Bir zamanlar Halıcılık Kasabaya adını vermiş halkının en önemli geçim kaynağı halıcılık olmuştur. Kasabaya mahsus Avrupa’da Ladik adıyla bir marka haline gelen, tarihi çok eskilere dayanan Ladik El Dokuma Halısı yıllar boyu kasabanın en önemli geçim kaynağı idi.Üretimi çeşitli ebatlarda atölyelerde veya evlerde dokunmakta idi.Ancak modern Halı fabrikaların artması ile bu sektör çok büyük zarar görmüştür. Günümüzde bir zamanlar yüzlerle ifade edilen tezgah sayısı yok denecek kadar azdır. Bunun yerine kasaba genç kızlarının ve kadınlarının çalıştığı modern tekstil atölyeleri almıştır. Belde genelinde özel sektöre ait çok sayıda tekstil atölyesi bulunmaktadır. Diğer geçim kaynaklanda; 16 adet petrol istasyonu, Koncam ve Kompen fabrikalarında da kasaba halkın erkeklerin için iş imkânı sunmaktadır. Yine belediye ait olan kilitlitaş atölyesi belde ve bölge ihtayçlarını karşılamakta Belde belediyesine çok büyük artı değer katmaktadır.1